Workshop Art Clay Silver

Sta versteld van jezelf en maak je eigen zilveren sieraad!

 

Zilverklei is een techniek dat ontwikkeld is in Japan. Zilverklei bestaat uit microscopisch kleine deeltjes zilver organisch bindmiddel en water. Het voelt aan als “gewone” klei, en is ook op dezelfde manier te verwerken. Rollen, kneden, pletten, boetseren en stempelen , het is allemaal mogelijk.
Bij verhitting in een speciale oven (gasfornuis of brander) vanaf 650 graden  wordt de klei omgezet in puur zilver (99,9 %) .

 

Door de toepassing van zilverklei is het voor iedereen mogelijk om sieraden van zilver te maken. Normaal gesproken zijn er heel wat lesuren nodig om een sieraad van edelmetaal te leren maken, maar de basisprincipes van werken met zilverklei kun je in een dag leren.

Tijdens de workshop maakt u kennis met de basistechnieken van Art Clay Silver onder begeleiding van Joke Eckhardt  zij is gecertificeerd “Art Clay Silver instructeur “niveau 1 en 2.
 

Na het oefenen met gewone klei, gaan we een eigen sieraad ontwerpen in zilverklei (er zijn voldoende voorbeelden aanwezig).

We houden de groepjes bewust klein (4 tot 6 personen) zodat er alle aandacht is voor u.

De dagworkshop duurt van 10.00 tot ongeveer 16.00.
De kosten van een dag workshop bedraagt 97,50,- euro inclusief gebruik van gereedschappen, bakken van uw sieraad, 10 gram zilverklei, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch.

Voor twee dagdelen zonder lunch zijn de kosten 82,50 euro

We sluiten af met een drankje om nog even na te genieten van de prachtige resultaten!
Deze workshop  kan op afspraak worden geboekt. U formeert zelf een groepje vanaf  4- tot 8 personen. Wij plannen dan met u in overleg een geschikte datum.