Workshop mozaïeken

Mozaïeken is een van de oudste kunstvormen uit de tijd van de Grieken en de Romeinen Er werden prachtige mozaïeken gemaakt van natuurlijke gesteenten die in kleine mozaïeksteentjes werden gehakt; later werden ook schelpjes en glas gebruikt.
In de twintigste eeuw was er een opleving van de interesse in deze kunstvorm die een geheel nieuwe soort mozaïek voortbracht –fel, speels en vindingrijk-gekenmerkt door het gebruik van mozaïeken in de kerk van de Sagrada Familia in Barcelona, ontworpen door Gaudi de beroemde spaanse kunstenaar.

 

Mozaïeken is een kunstvorm die voor iedereen toegankelijk is van jong tot oud. Het is een heerlijk ontspannende bezigheid en leidt (ook zonder enige kunstzinnige aanleg) al snel tot leuke resultaten.

Tijdens de basiscursus komen verschillende materialen, lijmen en het gebruik van gereedschappen aan bod.
Nadat je een ontwerp getekend of gekozen hebt (diverse motieven en voorbeelden zijn aanwezig) en de kleuren hebt bepaald, plak je de stukjes geknipte of geslagen tegel direct op je ondergrond. Dit kan een schaal of een tableau zijn van 30x30 cm (met of zonder spiegel),  die gebruikt kan worden als bv. muurversiering.

 

Tijdens de workshop komen we i.v.m. drogen van de lijm niet toe aan het voegen van het werkstuk. U krijgt daarom een voegmiddel met een voegbeschrijving mee naar huis.

U kunt een dagworkshop of een workshop van 2 avonden volgen.
De groepsgrootte is min. 6 – maximaal 10 personen.

De dagworkshop duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.  De avond workshop van 19.30 tot 22.00 uur.


De kosten van de dagworkshop bedraagt 90,- euro p.p. inclusief gebruik van gereedschappen, materialen, koffie/thee  met wat lekkers en een heerlijke lunch.
De avondworkshop bedraagt 80,- p.p. euro. (zonder lunch)
We sluiten gezellig af met een drankje.

Deze workshop  kan op afspraak worden geboekt. U formeert zelf een groepje vanaf  4- tot 8 personen. Wij plannen dan met u in overleg een geschikte datum.