Workshop Paverpol

Paverpol is een techniek, die de uitstraling heeft van brons. Je kunt een paverpol-beeld helemaal zelf maken en je hebt er geen bronsgieter voor nodig. Het is daardoor uiteraard ook veel goedkoper!

 

Paverpol is een vloeibaar middel, dat veel natuurlijke materialen keihard kan maken. Het is geschikt voor binnen- en buitenwerkstukken. Het is populair bij kunstenaars en hobbyisten om kleine maar ook grote objecten te maken Het hecht zich op diverse materialen zoals hout , keramiek , beton , steen en piepschuim. Een unieke eigenschap van paverpol is zijn korte droogtijd. Daardoor is het mogelijk om in een dag een kant en en klaar object te maken. Als je voor een staand beeld kiest, kan het ongeveer 50cm groot zijn. Uiteraard kun je ook voor een liggend of zittend figuur kiezen.

 

Een leuke creatieve workshop in een ontspannen sfeer. Met tussen de middag een heerlijke lunch. Ervaring is niet nodig….. Je familie en vrienden zullen (bijna) niet willen geloven, dat je het beeld zelf gemaakt hebt. Het beeld is droog en geschilderd als je het mee naar huis neemt.

 

Hoe gaan we te werk?

We beginnen met het maken van een basis. Met behulp van elektriciteitsdraad, en aluminiumfolie zetten we de basis op een stalen voet.
Doordat er gebruik gemaakt wordt van elektriciteitsdraad, kun je je creatie de houding geven die je wenst.

 

Wanneer de basis naar wens is gaan we het figuur met paverpol behandelen. Dit kan op verschillende manieren. Zorg ervoor dat je hierbij niet je beste kleding aan hebt, er kan lekker gekliederd en gesmeerd worden. Alles is weer gemakkelijk met water en zeep van je lichaam te verwijderen maar niet van je kleding!

 

We drogen het paverpolbeeld met een föhn en verfraaien het beeld door het te schilderen zodat het b.v. net een “bronzen beeld” lijkt.

 

De kosten van de dagworkshop  zijn 95euro. 
Dit is inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch.

Voor twee dagdelen 85,- (zonder lunch)

We sluiten af met een lekker glaasje fris of wijn.

 

Het enige wat u zelf dient mee te nemen is een wit t-shirt, schaar, een doos  of krat om het beeldje in te vervoeren.